Κοκκινόψαρο με πατάτες στο φούρνο

2015-08-19
Κοκκινόψαρο με πατάτες στο φούρνο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Η συνταγή για ψάρι που σου παρουσιάζω μέσα από τον ιστότοπό μας παρακάτω θα σε βοηθήσει να φτιάξεις υπέροχο κοκκινόψαρο με πατάτες στο φούρνο που είναι και το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγάκι. Πρόκειται για ένα πιάτο που φυσικά μυρίζει Ελλάδα, είναι ελαφρύ, πεντανόστιμο και υγιεινό, ενώ εκτός από το ψάρι που μπορείς και να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε εσύ επιθυμείς αντί του κοκκινόψαρου, τα υλικά που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις είναι απλά και οικονομικά. Ιδανικά θα σου συνιστούσα να σερβίρεις το συγκεκριμένο φαγητό με ένα καλό παγωμένο λευκό κρασί το οποίο θα αναδείξει τα αρώματα και τη γεύση του πιάτου σου. Μη χάμεις στιγμή, ακολούθησε την γευστική μου πρόταση και θα με θυμηθείς. Περιμένω τα σχόλια σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/2 κιλό κοκκινόψαρο χωρίς το κεφάλι
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγη ρίγανη
  • 80 γραμ. μουστάρδα
  • 150 γραμ. ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά καθαρίζουμε καλά τόσο το ψάρι μας όσο και τις πατάτες.

Βήμα 2

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.

Βήμα 3

Από πάνω τοποθετούμε το ψάρι μας το οποίο έχουμε αλατίσει καλά προηγουμένως και τέλος περιχύνουμε με το κρασί και τη μουστάρδα.

Βήμα 4

Προσθέτω το σκόρδο και τη ρίγανη, ανακατεύω καλά τα υλικά μου μέσα στο ταψί και ψήνω το φαγητό μου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και ακόμα 5 λεπτά ξεσκέπαστο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή