Κοκκινόψαρο φούρνου λαδορίγανη

2015-08-14
Κοκκινόψαρο φούρνου λαδορίγανη
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 60m

Ακολούθησε τη συνταγή για ψάρι που σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα και φτιάξε απίθανο κοκκινόψαρο φούρνου με λαδορίγανη, το αγαπημένο πιάτο της οικογένειας μου. Πρόκειται για την ιδανική πρόταση τώρα για το καλοκαίρι αλλά και για οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου αρκεί να βρεις είτε φρέσκο είτε καλής ποιότητας κατεψυγμένο κοκκινόψαρο. Τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας είναι πολύ απλά και οικονομικά όπως είναι οι πατάτες, τα καρότα, σκορδάκι, ρίγανη, λίγο λευκό κρασί και καλό ελληνικό ελαιόλαδο. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο καλό αλάτισμα του ψαριού, και στον σωστό χρόνο ψησίματος καθώς το ψάρι μας πρέπει να ροδίζει εξωτερικά και να μένει ζουμερό μέσα. Ακολούθησε την πρόταση μου για ένα υπέροχο, ελαφρύ και πεντανόστιμο πιάτο και στείλε μου τα σχόλια σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό κοκκινόψαρο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 καρότα
  • 150 γραμ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και αλατίζουμε καλά το κοκκινόψαρο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το σκόρδο και τη ρίγανη δημιουργώντας μία σάλτσα για το φαγητό μας.

Βήμα 3

Σε ένα καλά λαδωμένο ταψάκια στρώνουμε κάτω κάτω τις πατάτες και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και από πάνω τοποθετούμε το ψάρι.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κρασί και περιχύνουμε με τη σάλτσα του μπόλ.

Βήμα 5

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά σκεπασμένο και άλλα 5 λεπτά ξεσκέπαστο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή