Κοκορέτσι της Κατίνας

2014-04-17
Κοκορέτσι της Κατίνας
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:30 h
  • Έτοιμη σε : 4:30 h

Η μαγευτική συνταγή για το κοκορέτσι της Κατίνας που μπορεί να θέλει λίγο κόπο παραπάνω αλλά βγαίνει πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 1 συκωταριά ενός κιλού με τα γλυκάδια και τα εντόσθια
  • 1 μπόλια αρνίσια
  • 1 κιλό εντεράκια αρνίσια
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • Αλάτι- πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε εντεράκια μέσα-έξω κάτω από μπόλικο νερό

Βήμα 2

Με μια βελόνα πλεξίματος σπρώχνουμε την άκρη προς το εσωτερικό της και την περνάμε από όλο το μήκος βγάζοντάς την από την άλλη πλευρά ώστε να την πλύνουμε

Βήμα 3

Κόβουμε τις συκωταριές σε ίσα κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 4

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά

Βήμα 5

Σε ένα μπολ βάζουμε τη συκωταριά με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη και αφήνουμε να μαριναριστεί

Βήμα 6

Περνάμε κομμάτια της συκωταριάς και της μπόλιας εναλλάξ στη σούβλα έτσι ώστε να είναι κοντά το ένα στο άλλο αλλά όχι πολύ σφιχτά

Βήμα 7

Περνάμε το έντερο ξεκινώντας από τη μία πλευρά της σούβλας και τυλίγοντας το σε όλο το μήκος της μέχρι να το καλύψει

Βήμα 8

Αφήνουμε τη σούβλα όρθια για να φύγουν όλα τα υγρά

Βήμα 9

Ψήνουμε αρχικά σε υψηλή θέση από τα κάρβουνα για περίπου 2,5 ώρες!

Βήμα 10

Το κοκορέτσι της Κατίνας είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή