Κολιοί με ντομάτα και κάπαρη

2014-03-18
Κολιοί με ντομάτα και κάπαρη
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια παραδοσιακή και πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις κολιούς με ντομάτα και κάπαρη σε σάλτσα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νησιώτικη και την μαγείρευε η γιαγιά μου τα μεσημέρια. Την κάπαρη την ξαίρενε στον ήλιο με αλάτι και την φύλαγε σε γάζες. Δοκίμασε την και γράψε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κιλό κολιοί
  • 1 ποτήρι φουσκωτό κάπαρη ξερή
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 3/4 του φλιτζανιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει. Ρίχνουμε την κάπαρη, την αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά, την ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τη στραγγίζουμε.

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε μέσα και τις ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη, αφήνουμε να βράσουν 2-3 λεπτά, προσθέτουμε την κάπαρη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζουν όλα μαζί μέχρι να ψηθεί η κάπαρη.

Βήμα 4

Καθαρίζουμε στο μεταξύ τους κολιούς, τους αλατίζουμε ελαφρά και, αφού τους τηγανίσουμε καλά, τους βάζουμε στην κατσαρόλα με την κάπαρη.

Βήμα 5

Αφήνουμε να βράσουν 5-8 λεπτά ρίχνοντας και ελάχιστο νερό, αν η κάπαρη έχει απορροφήσει όλο το ζουμί.

Βήμα 6

Οι κολιοί με ντομάτα και κάπαρη είναι έτοιμοι για να τους απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή