Κολιοί στο φούρνο με ντομάτα

2014-03-17
Κολιοί στο φούρνο με ντομάτα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά γευστική συνταγή της Ελληνικής κουζίνας για να φτιάξεις κολιούς στο φούρνο με ντομάτα θα βρεις παρακάτω. Δοκίμασε την πρόταση μας, πειραματίσου αν θέλεις και με την σάλτσα, και γράψε μου τις παρατηρήσεις και τις εντυπώσεις σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 5 μέτριοι κολιοί
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδα ξανθιά, χωρίς κουκούτσια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τους κολιούς από τα περιττά, τους αλατίζουμε και τους βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε ψιλά κομματάκια. Ψιλοκόβουμε επίσης τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα ανακατεύουμε όλα με τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Βγάζουμε τους κολιούς από το ψυγείο, γεμίζουμε την κοιλιά του καθενός με το μίγμα ντομάτας - κρεμμυδιού κ.λ.π. που ετοιμάσαμε και τους αραδιάζουμε στο ταψί.

Βήμα 4

Κοπανάμε τα καρύδια, τα ανακατεύουμε με τις σταφίδες στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω όλο το λάδι και το φουρνίζουμε.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδοκοκκινίσουν τα ψάρια και να μείνουν με το λαδάκι τους.

Βήμα 6

Οι κολιοί στο φούρνο με ντομάτα είναι έτοιμοι για να τους σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή