Κολιοί στο φούρνο με ρίγανη και κρεμμύδια

2015-08-22
Κολιοί στο φούρνο με ρίγανη και κρεμμύδια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Πεντανόστιμοι κολιοί στο φούρνο με ρίγανη και κρεμμύδια είναι η συνταγή για ψάρι που σου επέλεξα να σου παρουσιάσω μέσα από τον ιστότοπό μας αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο στην παρασκευή του φαγάκι ιδιαίτερα γευστικό, ελαφρύ και υγιεινό το οποίο αποτελεί την ιδανική πρόταση για ένα τραπέζι με φίλους ή την οικογένεια συνοδευόμενο από ένα καλό παγωμένο λευκό κρασί ή και ουζάκι. Φυσικά αντί για κολιούς μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε ψάρι σου αρέσει και βρεις φρέσκο. Περιμένω να δοκιμάσεις τη συνταγή μου καθώς και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό κολιοί (περίπου 4)
  • 1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα ώστε να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Με το μείγμα αυτό περιχύνω τα ψάρια μου αφού πρώτα τα έχω καθαρίσει και καλά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια πασπαλίζω τα ψάρια με το αλατοπίπερο και το θυμάρι.

Βήμα 4

Στη κοιλιά κάθε ψαριού τοποθετώ ψιλοκομμένο σκόρδο.

Βήμα 5

Στρώνω τα κρεμμύδια στο ταψί, ρίχνω και λίγο νεράκι και προσθέτω από πάνω τα ψάρια μου περιχύνοντας το φαγητό μου με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 6

Τέλος σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 7

Αν θέλουμε τα κρεμμύδια να είναι πολύ μαλακά τα αφήνουμε μόνα τους στο ταψί επιπλέον 10 λεπτά να ψηθούν στο γκρίλ.

Βήμα 8

Σερβίρουμε με ένα καλό παγωμένο λευκό κρασί και σαλάτα εποχής και καλή μας όρεξη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή