Κολιός γεμιστός με λαχανικά ψητός στο φούρνο

2015-08-04
Κολιός γεμιστός
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις νοστιμότερες και πιο διαφορετικές συνταγές με ψάρι το οποίο το κάνεις κάθε μήνα του χρόνου. Ο κολιός γεμιστός με λαχανικά ψητός στο φούρνο είναι το πιάτο που σου παρουσιάζω μέσα από συνταγή μου στη σελίδα που ακολουθεί. Πρόκειται για μία καταπληκτική συνταγή ιδανική για το καλοκαίρι γεμάτη αρώματα και χρώματα. Τα υλικά που καλείσαι να χρησιμιποιήσεις πολλά και οικονομικά. Ολόφρεσκα λαχανικά, δεντρολίβανο, άνηθο, μαιντανό, θυμάρι σε συνδυασμό με το φρέσκο ψαράκι και τα ζουμερά λαχανικά θα απογειώσουν το γευστικό αποτέλεσμα του πιάτου. Μη χάνεις χρόνο και ακολούθησε την πρόταση μου στέλνοντας μου και την άποψη σου σχετικά με το αποτέλεσμα μέσα από τον χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 κολιοί απαλλαγμένοι από το κεντρικό κόκαλο
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλτοπίπερο
  • φρέσκο θυμάρι
  • Για τη γέμιση:
  • 1 ντομάτα κομμένη
  • 1 μήλο σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές καρότο τριμμένο
  • 2 κουταλιές κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 πιπεριά σε κυβάκια
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • δεντρολίβανο
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού αλατοπιπερώσουμε καλά τα ψάρια μας και τους ρίξουμε λίγο θυμάρι τότε παίρνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε σε ένα μπόλ.

Βήμα 2

Στη συνέχεια γεμίζουμε την κοιλιά των ψαριών με τα υλικά της γέμισης μας και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.

Βήμα 3

Περιχύνουμε το ταψί με ανάλογο νερό, κρασί, λεμόνι, λάδι αλλά και τη γέμιση που περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή