Κολιός με πορτοκάλι στο τηγάνι

2015-07-30
Κολιός με πορτοκάλι
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μέσα από την σελίδα που ακολουθεί θα έχεις τη δυνατότητα να ανακαλύψεις μία υπέροχη συνταγή με ψάρι που θα σε βοηθήσει να μάθεις πως φτιάχνεται ο πιο νόστιμος κολιός με πορτοκάλι που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα εύκολη στην παρασκευή της πρόταση, άκρως καλοκαιρινή για την οποία αυτά που θα χρειαστείς είναι ολόφρεσκος φιλεταρισμένος κολιός, τον οποίο θα συνοδεύσεις με πεντανόστιμα σπαράγγια συνοδευόμενα από μία ελαφριά σάλτσα πορτοκαλιού. Λίγος φρεσκοκομμένος μαϊντανός είναι το συστατικό που θα ολοκληρώσει τόσο την εμφάνιση όσο και το τελικό γευστικό αποτέλεσμα  του πιάτου σου. Ακολούθησε την πρόταση μου και στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό φιλεταρισμένοι κολιοί
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • χυμός 4 πορτοκαλιών
  • 200 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα ζεστό τηγάνι ρίχνω το χυμό πορτοκαλιών να πάρει μία βράση και στη συνέχεια προσθέτω τα σπαράγγια με αλατοπίπερο για 3 λεπτά να σωταριστούν.

Βήμα 2

Παράλληλα σε ένα πιάτο αναμειγνύω τη φρυγανιά με τον κουρκουμά και το ξύσμα πορτοκαλιού ενώ σε ένα μπόλ ανακατεύω 5 κουταλιές νερό με 3 αλεύρι.

Βήμα 3

Περνάω τα φιλέτα μου πρώτα από το χυλό και μετά πανάρω στη φρυγανιά από τη μεριά του δέρματος.

Βήμα 4

Τηγανίζω τα φιλέτα μου ελαφρώς σε λίγο ελαιόλαδο για 3 λεπτά από τη μία πλευρά και 3 από την άλλη.

Βήμα 5

Σερβίρω το ψάρι μου περιχύνοντας με τη σάλτσα πορτοκαλιού και συνοδεία των σπαραγγιών.

Βήμα 6

Προαιρετικά γαρνίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μία φέτα πορτοκάλι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή