Κολιός με σάλτσα μαϊντανού

2015-09-30
Κολιός με σάλτσα μαϊντανού
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Μία πολύ εύκολη ως προς την εκτέλεση της και από τις πιο αρωματικές συνταγές με ψάρια που θα βρεις, ο κολιός με σάλτσα μαϊντανού είναι η πρόταση που επέλεξα να σου παρουσιάσω μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί. Αρχικά λοιπόν θα φτιάξουμε μία υπέροχη σάλτσα στο multi με κυρίαρχο στοιχείο εκείνο του μαϊντανού σε συνδυασμό βέβαια με το λάδι, το χυμό λεονιού, το κύμινο, την πάπρικα, και το σκόρδο ενώ το μυστικό της νοστιμιάς αυτού του πιάτου δεν βρίσκεται πουθενά αλλού από το μαρινάρισμα του ψαριού για μερικές ώρες μέσα στη σάλτσα, εντός ψυγείου. Τέλος ψήνουμε το ψάρι στο φούρνο, σερβίρουμε με μια δροσερή σαλάτα και το αποτέλεσμα είναι τέλειο στην απλότητά του. Μη χάνεις ευκαιρία δοκίμασε το και στείλε μου τυχόν παρατηρήσεις και σχόλια στο χώρο που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 μεγάλους κολιούς
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • χυμό 2 λεμονιών
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • λίγο κύμινο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνουμε τη σάλτσα μαϊντανού αναμειγνύοντας στο multi το μαϊντανό μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο και το χυμό λεμονιών σε συνδυασμό με λίγο αλάτι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια περιχύνουμε με τη σάλτσα μας τα ψάρια αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει καλά και τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη τοποθετώντας τα στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να μαριναριστούν.

Βήμα 3

Μετά από περίπου ένα δίωρο τρίβουμε επάνω από τα ψάρια λίγο ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο πάντα φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή