Κολιός ψητός στη σχάρα στα κάρβουνα

2015-09-05
Κολιός ψητός στα κάρβουνα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Μέσα από τη συνταγή για ψάρι που σου παραθέτω στην παρακάτω σελίδα θα μπορέσεις να μάθεις πως φτιάχνεται υπέροχα ο κολιός ψητός στα κάρβουνα χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις περιττά υλικά και να καταβάλεις ιδιαίτερο κόπο. Φρέσκα λοιπόν ψαράκια και ένα σπιτικό πεντανόστιμο μείγμα αρωματικών όπως τζίντζερ, σκόρδο, μέλι, και πιπεριά τσίλι είναι τα απαραίτητα στοιχεία για ένα καλό μαρινάρισμα που θα δώσει ένταση και εκπληκτική γεύση στο πιάτο μας. Όσο για το ψήσιμο θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το καλό ζέσταμα της σχάρας πριν από τη χρήση της είναι το μυστικό για σωστό ψήσιμο. Θα χαρώ να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1/2 κιλό κολιοί
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • χυμό και ξύσμα 1/2 λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψάρια και στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Παράλληλα ανακατεύουμε σε ένα μπόλ όλα τα υπόλοιπα υλικά μεταξύ τους μέχρι να ομοιγενοποιηθούν.

Βήμα 3

Περιχύνουμε τα ψάρια μας με το μείγμα που δημιουργήθηκε και τα αφήνουμε σκεπασμένα για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο προκειμένου να μαριναριστούν.

Βήμα 4

Αφού έχουν κάψει τα κάρβουνα, λαδώνουμε καλά τη σχάρα και τοποθετούμε επάνω της τα ψάρια.

Βήμα 5

Τα ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά αλείφοντάς τα στο ενδιάμεσο με την μαρινάδα που έμεινε στο μπόλ με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή