Κολοκάσι Κύπρου με το κρέας

2015-08-29
Κολοκάσι Κύπρου με το κρέας
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Η συνταγή με χοιρινό κρέας και κολοκάσι είναι μια νόστιμη Κυπριακή πρόταση που θα βρεις παρακάτω και αρκετά διαφορετική καθώς περιέχει το κολοκάσι. Για να την φτιάξεις αρχικά τσιγαρίζεις το κρεμμύδι με το σέλινο σε βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτεις το κρέας και τέλος το νερό αφήνοντας να πάρει βράση. Σε άλλο σκεύος τσιγαρίζεις το κόλιανδρο και το ρίχνεις σε γουδί μαζί με το σκόρδο. Τηγανίζεις όλο αυτό το μίγμα και το ρίχνεις στην κατσαρόλα που έχεις τα κολοκάσι όσο αυτό βράζει. Όταν ετοιμαστεί, βγάζεις το κολοκάσι, το κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και το ρίχνεις στο κρέας αφήνοντας το να βράσει μέχρι να ετοιμαστεί. Είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την Κύπρο και είναι πάρα πολύ νόστιμη.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας
  • 1 1/2 κιλό κολοκάσι
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 κουτάκι κόλιανδρος
  • 2 κεφαλάκια σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 3 κουταλιές πελτές ντομάτας
  • βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβετε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε σε μία κουταλιά βούτυρο μαζί με το σέλινο (ολόκληρα τα φύλλα του).

Βήμα 2

Όταν μαραθούν, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το κρέας σε μερίδες.

Βήμα 3

Προσθέτετε νερό για να ψηθεί το κρέας.

Βήμα 4

Όταν ψηθεί αρεκτά, ετοιμάζετε τον κόλιανδρο: τον βάζετε σε ένα τηγανάκι να καβουρδιστεί (σκέτος).

Βήμα 5

Μόλις σκληρύνει, τον ρίχνετε στο γουδί μαζί με τα σκόρδα και τα κοπανάτε.

Βήμα 6

Όταν λιώσουν, βάζετε σε τηγανάκι μία κουταλιά βούτυρο να κάψει, και ρίχνετε μέσα το μίγμα να καβουρδιστεί καλά.

Βήμα 7

Σβήνετε το μάτι, που βράζει το κολοκάσι χωριστά και ρίχνετε μέσα το μίγμα του κόλιανδρου και των σκόρδων.

Βήμα 8

Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί ένα τέταρτο και μετά κόβετε το κολοκάσι σε τετράγωνα κομμάτια, τα ραντίζετε με λεμόνι και τα ρίχνετε στο κρέας να ψηθούν για λίγο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή