Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ρύζι στο φούρνο

2014-05-02
κολοκυθακια γεμιστα με κιμα και ρυζι στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:55 h

Μια τέλεια συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ρύζι στο φούρνο που γίνονται πεντανόστιμα και με λιγότερο κόπο!

Υλικά

  • 10 κολοκυθάκια μέτρια ή 12 μικρά, στρογγυλά κολοκυθάκια
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • Μισή κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1/4 κούπας ρύζι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε το πάνω μέρος για καπάκι και αδειάζουμε το εσωτερικό τους

Βήμα 2

Τα βάζουμε για 5 λεπτά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Βήμα 4

Προσθέτουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών ψιλοκομμένο και τον κιμά

Βήμα 5

Ανακατεύουμε τη ντομάτα με τη ζάχαρη και τον πελτέ και το προσθέτουμε στο τηγάνι

Βήμα 6

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά

Βήμα 7

Στο τέλος προσθέτουμε το ρύζι και λίγο μαϊντανό

Βήμα 8

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί

Βήμα 9

Ανάμεσε βάζουμε τις πατάτες και περιχύνουμε με ελαιόλαδο

Βήμα 10

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά

Βήμα 11

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα

Βήμα 12

Τα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ρύζι στο φούρνο είναι έτοιμα!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή