Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι

2014-05-01
Κολοκυθοανθοι γεμιστοι με ρυζι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις κολοκυθοανθούς γεμιστούς με ρύζι απλά και εύκολα! Είναι πραγματικά πεντανόστιμοι!

Υλικά

  • 20-25 κολοκυθοανθοί
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας άνηθο
  • 3/4 κούπας ρύζι
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς και βγάζουμε προσεχτικά τον στήμονα

Βήμα 2

Τους στραγγίζουμε καλά σε χαρτί

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το ρύζι

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά

Βήμα 6

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τους ανθούς και τους κλείνουμε με τις άκρες τους

Βήμα 7

Τους τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό που να τους καλύπτει

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε για μισή ώρα

Βήμα 9

Οι κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι είναι έτοιμοι!

 

Tips

  • Πρόσεξε όσο τους πλένεις να μην ανοίξουν γιατί θα ‘χυθεί’ η γέμιση!

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή