Κολοκυθοανθοί κοκκινιστοί

2014-10-24
κολοκυθοανθοι κοκκινιστοι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια ξεχωριστή συνταγή για να μαγειρέψεις κολοκυθοανθούς κοκκινιστούς, ένα πιάτο που συνήθως σερβίρεται χωρίς σάλτσα όμως είναι και με αυτή την πρόσθεση πολύ νόστιμο! Γίνεται αρκετά εύκολα και με λίγα υλικά και είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Πραγματικά πρέπει να το δοκιμάσεις!

Υλικά

  • 12-16 κολοκυθοανθοί
  • 500 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 250 γρ. τυρί ρικότα
  • 1 ματσάκι βασιλικός ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το τυρί ρικότα με τη παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 2

Ρίχνουμε ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Βγάζουμε τον στημόνα από τα λουλούδια και τα πλένουμε καλά

Βήμα 4

Τα γεμίζουμε με το μείγμα τυριών και κλείνουμε καλά τα πέταλα

Βήμα 5

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι

Βήμα 6

Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά

Βήμα 8

Βάζουμε με προσοχή τους κολοκυθοανθούς στην κατσαρόλα και ρίχνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 9

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά

Βήμα 10

Ρίχνουμε χυμό από το λεμόνι και σερβίρουμε

Βήμα 11

Οι κολοκυθοανθοί κοκκινιστοί είναι έτοιμοι

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή