Κολοκυθοκεφτέδες Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

2013-05-11
κολοκυθοκεφτεδες αργυρως μπαρμπαριγου
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια παραδοσιακά νόστιμη συνταγή που τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Οι κολοκυθοκεφτεδες αργυρως μπαρμπαριγου θα σε μαγέψουν με την υπέροχη γεύση τους και το έντονο άρωμά τους. Είναι πραγματικά κρίμα να μη δοκιμάσεις αυτή τη φοβερή συνταγή. Μόλις τη φτιάξεις γράψε μου εδώ παρακάτω τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 4 κολοκύθια μεγάλα χοντροτριμμένα και στραγγισμένα με αλάτι για 10 λεπτά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμενα
  • μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 200 γραμμάρια φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Στύβεις πολύ καλά τα κολοκύθια και τα βάζεις σε ένα μπωλ.

Βήμα 2

Προσθέτεις τα 2 είδη κρεμμυδιών, τον άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, τα αυγά, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Βήμα 3

Ανακατεύεις πολύ καλά με ένα κουτάλι και προσθέτεις λίγο λίγο το αλεύρι.

Βήμα 4

Να γίνει ένας αραιός χυλός, να πέφτει από το κουτάλι.

Βήμα 5

Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και τηγανίζεις το μείγμα βάζοντας κουταλιά κουταλιά.

Βήμα 6

Μόλις ψηθούν αφαιρείς σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 7

Συγχαρητήρια οι κολοκυθοκεφτεδες αργυρως μπαρμπαριγου είναι έτοιμοι. Καλή όρεξη.

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.8 / 5)

3.8 5 16
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

16 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • δελιοπουλου δαφνη

    η απευθειας τοποθετηση κουταλια-κουταλια των κολοκυθοκεφτεδων στο τιγανι κατα την αποψη μου ειναι λαθος.
    η εμπειρια μου κατα την προσπαθεια του τιγανισματος χωρις αλευρωμα ηταν απαγοητευτικη.
    μετα ομως αφου τους αλευρωσα εγιναν καταπληκτικοι

    • admin

      Καλημέρα, όντως το κουταλια κουταλιά είναι λίγο πιο δύσκολος και ιδιαίτερος τρόπος. Αν δεν μπορείς να το κάνεις έτσι απλά φτιάχνεις τη ζύμη σου λίγο πιο σφηχτή και τους πλάθεις.