Κολοκυθοκεφτέδες νηστίσιμοι

2014-02-05
Κολοκυθοκεφτέδες Νηστίσιμοι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 40m

Ελαφριοί, νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες που γίνονται με λίγα και εύκολα υλικά. Τέλειο καλοκαιρινό φαγητό ή μεζές για να σερβίρεις στους φίλους σου!

Υλικά

  • Μισό κιλό κολοκυθάκια
  • ¼ κούπας μαϊντανός (μισό ματσάκι ή 100 γρ)
  • 1/4 κούπας δυόσμος (μισό ματσάκι ή 50 γρ)
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 200γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • Μισό φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλύνε τα κολοκυθάκια καλά και τρίψε τα στον χοντρό τρίφτη.

Βήμα 2

Έπειτα τοποθέτησέ τα σε ένα σουρωτήρι, ρίξε μπόλικο αλάτι και άφησέ τα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ βάλε τα κολοκυθάκια-αν έχουν ακόμα υγρά στράγγιξέ τα λίγο και με τα χέρια σου- τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένα.

Βήμα 4

Ρίξε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

Βήμα 5

Στη συνέχεια ρίξε στο μείγμα σου το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη φρυγανιά για να δέσει.

Βήμα 6

Ρίξε τα σιγά-σιγα και σε ποσότητα τέτοια ώστε να μη γίνει πολύ σφιχτό το μείγμα.

Βήμα 7

Πλάσε το μείγμα με τα χέρια σου σε μικρά κεφτεδάκια.

Βήμα 8

Σε ένα τηγάνι ρίξε το ελαιόλαδο και όταν κάψει καλά ρίχνεις τους κεφτέδες. Γύρισέ τους μέσα στο τηγάνι ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Άφησε 2-3 λεπτά για κάθε πλευρά.

Βήμα 9

Βγάλε τους κεφτέδες από το τηγάνι με μια σπάτουλα και τοποθέτησέ τους σε ένα πιάτο πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το λάδι.

Βήμα 10

Οι νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες είναι έτοιμοι!

 

Tips

  • Για πιο ελαφριούς κολοκυθοκεφτέδες μπορείς να τους κάνεις στο γκριλ!
  • Αν θέλεις κανονικούς κολοκυθοκεφτέδες μπορείς να βάλεις και λίγο φέτα.
  • Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο καλής ποιότητας όταν τηγανίζεις!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.9 / 5)

3.9 5 8
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

8 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή