Κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί με μπακαλιάρο

2014-03-21
Κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαίσια, πρωτότυπη, παραδοσιακή και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις κολοκυθοκορφάδες γεμιστούς με μπακαλιάρο θα βρεις παρακάτω. Την συνταγή την έφτιαχνε η γιαγιά μου στο χωριό και είναι πάρα πολύ υγιεινή. Σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • μπακαλιάρος (λιγότερο από κιλό)
  • 1 - 1 και μισό κιλό κολοκυθοκορφάδες
  • μαϊντανός
  • δυόσμος
  • λίγα σέσκουλα
  • 5-6 δόντια σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον βάζουμε αποβραδίς σε αρκετό νερό να ξαρμυρίσει.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τις κορφάδες, τα σέσκουλα και τα κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια.

Βήμα 3

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τ' αφήνουμε μέχρι να μαραθεί.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις κορφάδες, τα σέσκουλα, τις μυρωδιές, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τ' αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν και αυτά με το λάδι.

Βήμα 5

Βάζουμε τότε και τα κολοκυθάκια, κομμένα σε κομμάτια το μπακαλιάρο και το αλατοπίπερο, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και τ' αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.

Βήμα 6

Οι κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί είναι έτοιμοι για να τους απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή