Κολοκυθόπιτα γλυκιά με ρύζι και σιμιγδάλι της Τασίας

2015-04-10
Κολοκυθόπιτα γλυκιά με ρύζι και σιμιγδάλι της Τασίας
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για να φτιάξεις κολοκυθόπιτα γλυκιά με ρύζι και σιμιγδάλι της Τασίας θα βρεις παρακάτω καθώς η συνταγή αυτή είναι υπερπαραγωγή για την κολοκυθόπιτα καθώς περιέχει δεκάδες υλικά τα οποία δένουν αρμονικά γευστικά μεταξύ τους. Περιέχει ρύζι και σιμιγδάλι αλλά η γεύση της δίνεται από την ένωση της κανέλας, του τζιντζερ, του πορτοκαλιού και του κυμίνου. Αυτά τα υλικά μπαίνουν ανάμεσα σε μια φανταστική χειροποίητη ζύμη, που και αυτή περιέχει κάπως ιδιαίτερα υλικά και το αποτέλεσμα που βγαίνει από όλους αυτούς τους συνδυασμούς, μπορεί να σου ακούγεται κάπως περίεργο αλλά πίστεψε με είναι φανταστικό. Μια δοκιμή θα σε πείσει, οπότε στο συνιστώ ανεπιφύλακτα και για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση χρειαστείς στείλε μου στα σχόλια και θα σου απαντήσω το συντομότερο δυνατόν.

Υλικά

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 κολοκύθι 4 κιλά
  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνα ρύζι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. κανέλα
  • λίγη πιπερόριζα
  • λίγο λάδι
  • λίγο αλάτι
  • Για το άνοιγμα του φύλλου:
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη
  • λίγο λάδι
  • 80 γραμ. ούζο ή νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • αλεύρι όσο σηκώσει

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το κολοκύθι κια το κόβουμε σε μικρά κομματάκια σε μέγεθος μικρού ρεβυθιού.

Βήμα 2

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 1 ποτήρι νερό και μία φλιτζάνα ρύζι και όταν βράσουν καλά, τα σουρώνουμε σε τρυπητό και αφήνουμε να στραγγίξουν τελείως τα νερά.

Βήμα 3

Τα βάζουμε σε λεκάνη όλα μαζί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, δύο ποτήρια ζάχαρη και το τριμμένο πορτοκάλι, το κύμινο, την κανέλα, το λάδι και την πιπερόριζα και λίγο αλάτι.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε το φύλλο.

Βήμα 5

To ανοίγουμε, το κόβουμε σε λουρίδες, βάζουμε μέσα μία κουταλιά από το μίγμα και το τυλίγουμε όπως το γαλακτομπούρεκο.

Βήμα 6

Περιχύνουμε τα κομμάτια με λάδι και τα ψήνουμε.

Βήμα 7

Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη και τριμμένη κανέλα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή