Κολοκυθόπιτα γλυκιά με καρύδια, ζάχαρη και ρύζι από την Ντίνα Νικολάου

2014-12-07
κολοκυθοπιτα γλυκια ντινα νικολαου
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή, η κολοκυθόπιτα γλυκιά με καρύδια, ζάχαρη και ρύζι από την Ντίνα Νικολάου είναι ιδανική για γλυκό μετά το μεσημεριανό, για απογευματινό αλλά και για πρωινό. Αρέσει πολύ στα παιδιά ενώ είναι τέλεια σαν κέρασμα στους καλεσμένους σας. Γίνεται σχετικά εύκολα και δεν θα σας παιδέψει ενώ το αποτέλεσμα είναι πάντα πολύ πετυχημένο. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (για γλυκά)
  • 800 γρ. ψίχα κολοκύθας τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
  • 3 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
  • 1 φλ. σταφίδες
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • Μισό κουτ. γλ. κανέλα
  • Μισό κουτ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • Μισό κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • Λίγα γαρύφαλλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κολοκύθα με το ρύζι, τα καρύδια, τη ζάχαρη, το σουσάμι, τις σταφίδες, το γαρύφαλλο σε σκόνη, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα

Βήμα 2

Βάζουμε σε ένα τρυπητό και τοποθετούμε από κάτω ένα μπολ

Βήμα 3

Αφήνουμε για μισή ώρα να στραγγίξει και κρατάμε το ζουμί του

Βήμα 4

Αφήνουμε για μισή ώρα να στραγγίξει και κρατάμε το ζουμί του

Βήμα 5

Βάζουμε το 1/3 της γέμισης και βάζουμε 4 φύλλα λαδωμένα από πάνω

Βήμα 6

Βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και βάζουμε άλλα 4 φύλλα λαδωμένα

Βήμα 7

Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο στο καθένα

Βήμα 8

Περιχύνουμε την πίτα με το ζουμί που κρατήσαμε

Βήμα 9

Περιχύνουμε την πίτα με το ζουμί που κρατήσαμε

Βήμα 10

Η κολοκυθόπιτα γλυκιά με καρύδια, ζάχαρη και ρύζι από την Ντίνα Νικολάου είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν δεν θέλεις, μην προσθέσεις το ρύζι!
  • Μην ξεχάσεις να περιχύσεις με το ζουμί της κολοκύθας την πίτα γιατί έτσι βγαίνει πολύ ζουμερή και νόστιμη
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Rodie

    ´Εχετε βάλει τις οδηγίες διπλές,επίσης δεν γράφετε για το σουσάμι πότε μπαίνει-ασχέτως που ειναι ευκολονόητο,για τους περισσότερους και ούτε επίσης αναφέρετε χρόνο ψησίματος μέσα στις οδηγίες παρα μόνο περιληπτικά στην αρχή καθώς επίσης σε πόσους βαθμούς. Κατά τα άλλα,σήμερα που την έφτιαξα μου πήρε λιγότερο χρόνο απο ώρα να ψηθεί,αυτό βέβαια εξαρτάται απο τον φούρνο και επίσης το ζουμί απο πάνω είχε σαν αποτέλεσμα να μου ξεραθεί το φύλλο πολύ γρήγορα παρόλο που έβαλα φύλλο σφολιάτας. Σε γενικες γραμμές ηταν πολύ νόστιμη αλλα την επόμενη φορά θα παραλείψω το ρύζι