Κολοκυθόπιτα Κρητική γλυκιά με χωριάτικο φύλλο

2015-04-18
Κολοκυθόπιτα Κρητική γλυκιά με χωριάτικο φύλλο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:15 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια νόστιμη και χωριάτικη παραδοσιακή σπεσιαλιτέ για κολοκυθόπιτα Κρητική γλυκιά με χωριάτικο φύλλο από το Ηράκλειο της Κρήτης θα βρεις παρακάτω. Είναι μια αγαπημένη από τις διάφορες συνταγές με κολοκυθόπιτα που έβρισκα στο διαδίκτυο καθώς βασίζεται σε γλυκιά κολοκύθα, περιέχει χειροποίητη ζύμη, η γέμιση της είναι με απλά, κλάσικά και πολύ νόστιμα υλικά και για το τέλος, χύνουμε το εκπληκτικό μας σιρόπι το οποίο δίνει ένα φανταστικό γλύκισμα στην κολοκυθόπιτά μας και εκτοξεύει την γεύση της. Δοκίμασε να την μαγειρέψεις και στείλε μου τις εντυπώσεις, τα σχόλια και ότι παραλλαγές ή προσθήκες έκανες στον χώρο των σχολίων στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • γλυκοκολόκυθο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • μισό φλιτζάνι φρυγανιά κοπανισμένη
  • 2 κουταλιές κανέλα κοπανισμένη
  • 2 κουταλιές γαρυφάλλα κοπανισμένα
  • βούτυρο για τα φύλλα
  • Για το φύλλο:
  • 1 κιλό αλεύρι
  • λάδι
  • νερό
  • Για το σιρόπι:
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • κανέλα-γαρύφαλλα ακοπάνιστα

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το κολοκύθι από τη φλούδα, βράζουμε τον κάρπο πολύ καλά και τον αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσει, από το βράδυ ως το πρωί.

Βήμα 2

Πιέζουμε με πιρούνι να φύγουν τελείως τα υγρά και μετράμε 4 φλιτζάνια κολοκύθι λιωμένο.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε σε λεκάνη το κολοκύθι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα κανελογαρύφαλλα και τη φρυγανιά.

Βήμα 4

Στο μεταξύ με το αλεύρι, το λάδι και το νερό έχουμε ετοιμάσει τη ζύμη και την ανοίγουμε πέντε φύλλα.

Βήμα 5

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο μέτριο ταψί 3 φύλλα καλοβουτυρωμένα, απλώνουμε τη γέμιση και από πάνω άλλα δύο φύλλα που επίσης βουτυρωμένα ένα ένα.

Βήμα 6

Χαράζουμε τα φύλλα ελαφρά, αλείφουμε την πίτα με βούτυρο λιωμένο και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 45 λεπτά.

Βήμα 7

Βράζουμε για το σιρόπι το νερό με τη ζάχαρη και κανελογαρύφαλλα και αφού αφήσουμε να κρυώσει ή πίτα, την περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή