Κολοκυθόπιτα με αλεύρι, άνηθο και φρέσκο κολοκύθι της Μαρκέλλας

2014-12-11
κολοκυθοπιτα με αλευρι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ απλή και εύκολη κολοκυθόπιτα με αλεύρι, άνηθο και φρέσκο κολοκύθι της Μαρκέλλας που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο οποιαδήποτε στιγμή θέλετε. Είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας ενώ συνοδεύει τέλεια και το μεσημεριανό. Με αυτή τη συνταγή η πίτα θα βγει πολύ αφράτη και πεντανόστιμη, ενώ τα παιδιά θα την λατρέψουν! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 5 κολοκυθάκια
  • 5 αυγά
  • 1,5 κούπα αλεύρι
  • Άνηθος
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1,5 κούπα κεφαλοτύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη

Βήμα 2

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει με το λάδι, το τυρί, τον άνηθο, τα αυγά

Βήμα 4

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 5

Βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά

Βήμα 6

Η κολοκυθόπιτα με αλεύρι, άνηθο και φρέσκο κολοκύθι της Μαρκέλλας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Χρησιμοποιήστε ένα μέτριο ταψί για να βγουν αρκετά κομμάτια αλλά να είναι και παχιά. Έαν χρησιμοποιήσετε το μεγάλο ταψί του φούρνου θα βγει λεπτή ενώ αν είναι μικρό μπορεί να μην ψηθεί σωστά.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο αν το προτιμάτε!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή