Κολοκυθόπιτα φούρνου γλυκιά με φύλλο κρούστας του φοιτητή

2015-04-16
Κολοκυθόπιτα φούρνου γλυκιά με φύλλο κρούστας του φοιτητή
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια πολύ απλή και γευστική συνταγή για κολοκυθόπιτα φούρνου γλυκιά με φύλλο κρούστας του φοιτητή θα βρεις παρακάτω. Η πρόταση αυτή είναι μια κλασική απλοποιημένη εκδοχή σε σύγκριση με τις υπόλοιες συνταγές για κολοκυθόπιτα που θα βρεις στον ιστότοπο μας αλλά και γενικά στο διαδίκτυο. Με βάση την κόκκινη κολοκύθα φτιάχνουμε τη γέμιση μας, την οποία γεμίζουμε ανάμεσα από το έτοιμο φύλλο κρούστας και στο οποίο αφού ψηθεί στο φούρνο, το περιλούζουμε με το σιρόπι μας για να δώσει το τελικό νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη συνταγή και για οτιδήποτε διευκρίνηση χρειαστείς, μπορείς να μου στείλεις την ερώτηση σου στον χώρο των σχολίων στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 3 κιλά κολοκύθι κόκκινο
  • 5 φύλλα σπιτικά ή 10 έτοιμα
  • 300 γραμ. λάδι ελιάς
  • 200 γραμ. καρύδια
  • 200 γραμ. σταφίδες ξανθές
  • 100 γραμ. σουσάμι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
  • 800 γραμ. ζάχαρη
  • 150 γραμ. μέλι
  • κανελογαρύφαλλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κολοκύθι σε μικρά κομμάτια από το βράδυ.

Βήμα 2

Το βράζουμε σε λίγο νερό (προσέχοντας να μην παραβράσει), το αδειάζουμε στο σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίσει.

Βήμα 3

Το πρωί, το λιώνουμε με το πιρούνι και το γυρίζουμε σε λεκάνη.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα καρύδια χοντροκομμένα, τις σταφίδες, τη φρυγανιά, το σουσάμι καβουρδισμένο ελαφρά και κοπανισμένο, τα κανελογαρύφαλλα, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές μέλι.

Βήμα 5

Τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 6

Σε τετράγωνο ταψί λαδωμένο στρώνουμε 4 φύλλα λαδωμένα.

Βήμα 7

Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα λαδωμένα και αυτά.

Βήμα 8

Την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) και την ψήνουμε σε φούρνο 180-200 βαθμών.

Βήμα 9

Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το μέλι που μας έμειναν με 3 ποτήρια νερό να πάρουν μερικές βράσεις και να γίνουν σιρόπι, όχι πολύ πυκνό.

Βήμα 10

Όταν κρυώσει η πίτα, την περιχύνουμε με το σιρόπι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή