Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με ανθότυρο και τυρί φέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

2014-12-04
κολοκυθοπιτα χωρις φυλλο αργυρω μπαρμπαριγου
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια πολύ εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με ανθότυρο και τυρί φέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που θα λατρέψουν τα παιδιά αλλά και οι χορτοφάγοι! Γίνεται πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι πάντα νόστιμο και εντυπωσιακό. Είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας ενώ συνοδεύει πολύ ωραία και το μεσημεριανό. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας!

Υλικά

  • 1,2 κιλό κολοκυθάκια
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 160 γρ. φρυγανιά
  • 2 κουτ.σούπας άνηθο
  • 2 κουτ.σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους

Βήμα 2

Τα στύβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά, το τυρί, τα κρεμμύδια, τον άνηθο και το δυόσμο

Βήμα 3

Λαδώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά

Βήμα 4

Την υπόλοιπη τη βάζουμε στο μείγμα, μαζί με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο

Βήμα 6

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά

Βήμα 7

Η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με ανθότυρο και τυρί φέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και ένα κίτρινο, όχι πολύ αλμυρό τυρί
  • Χρησιμοποίησε ένα μέτριο ταψί για να μην βγει ούτε πολύ παχιά ούτε πολύ λεπτή η πίτα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή