Κολοκυθόσουπα με γάλα και τυρί

2014-05-19
Κολοκυθόσουπα με γάλα και τυρί
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Είναι μία γευστικότατη γαλατοχορτόσουπα των χωρικών και των βοσκών της πατρίδας μας. Με βάση τους κολοκυθοκορφάδες, η κολοκυθόσουπα με γάλα και τυρί που σου παρουσιάζω παρακάτω, είναι πολύ παλιά συνταγή και την έφτιαχνε η γιαγιά μου. Δοκίμασε την και στείλε μου εντυπώσεις και σχόλια.

Υλικά

  • 1 κιλό περίπου τρυφερές κορφές κολοκυθιάς (τρυφερά φύλλα, κολοκυθάκια καθώς και κολοκυθολούλουδα)
  • 150 γραμ. λάδι
  • αλατοπίπερο
  • 1/2 κιλό γάλα
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα (αν γίνεται κατσακίσιο)

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα χόρτα, τα κόβουμε σαν χοντρή σαλάτα (τα κολοκυθάκια ροδέλες) και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Όταν βράσουν, τα στραγγίζουμε, χύνουμε όλο το νερό, προσθέτουμε το λάδι και τα ξαναβράζουμε για λίγο.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τότε το γάλα βρασμένο (μισό κιλό περίπου, ίσως και περισσότερο) και μισό κιλό τυρί φέτα τριμμένο, το πιπέρι, τα αφήνουμε να βράσουν λίγο και μετά τα κατεβάζουμε.

Βήμα 4

Η κολοκυθόσουπα με γάλα και τυρί είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή