Κολοχτύπα στα κάρβουνα

2014-08-29
κολοχτυπα ψητη στα καρβουνα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια πολύ καλή συνταγή για να μαγειρέψεις κολοχτύπα στα κάρβουνα, ένα πολύ νόστιμο ψάρι που ψήνεται τέλεια στα κάρβουνα και προετοιμάζεται πολύ εύκολα. Θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά έτσι ώστε να νοστιμίσει λίγο αλλά να μην χαθεί η γεύση του ψαριού. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε άλλες συνταγές με μακαρόνια ή σάλτσα κοκκινιστή.

Υλικά

  • 1 κολοχτύπα
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Λίγο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την κολοχτύπα

Βήμα 3

Βράζουμε για 5 λεπτά και την βγάζουμε

Βήμα 4

Τη βάζουμε σε σχάρα με το κέλυφος προς τα κάτω

Βήμα 5

Αφήνουμε για 3-5 λεπτά

Βήμα 6

Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι

Βήμα 7

Περιχύνουμε πάνω από την κολοχτύπα και σερβίρουμε!

Βήμα 8

Η κολοχτύπα στα κάρβουνα είναι έτοιμη

 

Tips

  • Εναλλακτικά μπορείς μετά το βράσιμο να βγάλεις το ψαχνό και να το ψήσεις για λιγότερα λεπτά στη σχάρα
  • Ταιριάζει πολύ με χωριάτικη σαλάτα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments