Κομπόστα αχλάδι σπιτική με βανίλια και νερό

2015-04-02
Κομπόστα αχλάδι σπιτική με βανίλια και νερό
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Σου στέλνω μια Δωδεκανησιακή σπεσιαλιτέ για να φτιάξεις την κομπόστα αχλάδι σπιτική με βανίλια και νερό την οποία μας την έφτιαχνε η γιαγιά μου όλους τους μήνες του χρόνου σαν γλυκό και ήταν τόσο νόστιμη που την έχω σαν ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων. Είναι μια νόστιμη και ελαφρώς διαφορετική από τις συνηθισμένες προτάσεις που θα βρεις για να φτιάξεις κομπόστα και αυτό γιατί έχει σαν βάση τα αχλάδια, τα οποία όμως συνδυάζοντα με βανίλιες και η γλυκήτητα της γεύσης βγαίνει μεν από τον συνδυασμό ζάχαρης και κονιάκ ο οποίος όμως σπάει με το λεμόνι. Θεωρώ πως αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή αυτή και για οτιδήποτε με χρειαστείς μπορείς να μου στείλεις την ερώτηση σου στα σχόλια στο τέλος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 1 κιλό αχλάδια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • μισό λεμόνι
  • μερικές σταγόνες κονιάκ
  • 1 χαρτάκι βανίλια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τις φλούδες, τα κόβουμε στα δύο και με μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Βήμα 2

Βάζουμε τα καθαρισμένα αχλάδια σε κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό, μερικές σταγόνες από το μισό λεμόνι και το υπόλοιπο σε φέτες και αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά.

Βήμα 3

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά προσθέτοντας τη ζάχαρη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν τα αχλάδια, προσέχοντας να μην παραβράσουν και λιώσουν.

Βήμα 4

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μερικές σταγόνες κονιάκ και τη βανίλια.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσει ή να παγώσει στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Αν έφτιαξες την κομπόστα αχλάδι στείλε μας τις εντυπώσεις σου και τις παρατηρήσεις σου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή