Κομπόστα με αχλάδι και μήλο χωρίς ζάχαρη

2015-04-04
Κομπόστα με αχλάδι και μήλο χωρίς ζάχαρη
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου στέλνω μια εξαιρετική Ικαριώτικη σπεσιαλιτέ για να φτιάξεις κομπόστα με αχλάδι και μήλο χωρίς ζάχαρη και διάφορα άλλα φθινοπωρινά φρούτα. Η συνταγή είναι μοναδική και δεν έχει καμία σχέση με όλες τις άλλες προτάσεις που θα βρεις για να φτιάξεις την κομπόστα καθώς φτιάχνουμε σιρόπι από μούστο που ενώνουμε τα βασικά υλικά της συνταγής αυτής προσθέτοντας ζελέ φρούτων και συγκεκριμένα φράουλας και αυτό αφού έχουμε κάνει μαρμελάδα με τα μήλα. Είναι εξαιρετική η πρόταση αυτή και χωρίς σκέψη σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείς.

Υλικά

  • 4 μήλα
  • μισό κιλό ζουμί από σταφύλια (μούστος)
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • λίγη κανέλα
  • 4 αχλάδια
  • 250 γραμ. δαμάσκηνα
  • 3 κουταλιές ζελές από φράουλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 ποτήρι μούστο και 100 γραμ. ζάχαρη και τα βράζουμε.

Βήμα 2

Προσθέτουμε στο σιρόπι τα μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια) και την κανέλα και τα βράζουμε καλά.

Βήμα 3

Περνάμε τα μήλα από τη μηχανή του πουρέ και τα βάζουμε σε βαθιά σουπιέρα.

Βήμα 4

Καθαρίζουμε τα αχλάδια και ξεκουκουτσιάζουμε τα δαμάσκηνα.

Βήμα 5

Κάνουμε καινούργιο σιρόπι με τον υπόλοιπο μούστο και τη ζάχαρη.

Βήμα 6

Ρίχνουμε μέσα τα καθαρισμένα αχλάδια και τα δαμάσκηνα και τα βράζουμε.

Βήμα 7

Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάνω από τη μαρμελάδα των μήλων.

Βήμα 8

Βάζουμε το σιρόπι πάνω στη φωτιά και όταν δέσει αρκετά, προσθέτουμε το ζελέ και περιχύνουμε την κομπόστα.

Σου άρεσε η κομπόστα με αχλάδι και μήλο χωρίς ζάχαρη; Στείλε μας την άποψη σου και τα σχόλια σου παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή