Κομπόστα με δαμάσκηνα αποξηραμένα

2015-04-08
Κομπόστα με δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 3:30 h

Σου στέλνω μια ρουμελιώτικη συνταγή για να φτιάξεις την κομπόστα με δαμάσκηνα αποξηραμένα με έναν νόστιμο και πρωτότυπο τρόπο. Είναι μια πρόταση που διαφέρει από τις κλασικές συνταγές για κομπόστα διότι έχει σαν βάση τα αποξηραμένα δαμάσκηνα και προσθέτουμε σε αυτά, γαρύφαλλο και κανέλα σαν μπαχαρικά τα οποία δένουν με την ζάχαρη και το κονιάκ και σπάνε τη γλυκήτητα της γεύσης τους με την προσθήκη φλούδας από λεμόνι. Σου συνιστώ να δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή και για ότι ερώτηση και διευκρίνηση χρειαστείς είμαι στη διάθεση σου, απαντώντας στα σχόλια σου στο τέλος της συνταγής.

Υλικά

  • μισό κιλό δαμάσκηνα ξερά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 3-4 γαρύφαλλα ολόκληρα
  • 1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
  • φλούδα από μισό λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό να μουσκέψουν 3 ώρες.

Βήμα 2

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, χωρίς να αλλάξουμε το νερό, και τα βράζουμε μισή ώρα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε κατόπιν την κανέλα, τα γαρύφαλλα, τη φλούδα λεμονιού, τη ζάχαρη και βράζουμε 10 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα δαμάσκηνα και βράζουμε το σιρόπι με τα μυρωδικά άλλα 5 λεπτά.

Βήμα 5

Αφαιρούμε κατόπιν τη λεμονόφλουδα, βάζουμε σε γυάλινο σκεύος τα δαμάσκηνα και από πάνω ρίχνουμε το δεμένο σιρόπι.

Βήμα 6

Όταν κρυώσει η κομπόστα, προσθέτουμε το κονιάκ.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή