Κομπόστα πορτοκάλι

2015-05-03
Κομπόστα πορτοκάλι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 4:20 h

Μια εξαιρετική Σμυρνέικη συνταγή για να φτιάξεις κομπόστα πορτοκάλι θα βρεις παρακάτω όπως την μαγείρευε η κυρία που έχουμε στο σπίτι που είναι από την Πόλη. Η πρόταση που σου κάνω δεν είναι από τις δημοφιλείς συνταγές για κομπόστα καθώς το βασικό της φρούτο είναι το πορτοκάλι. Είναι πολύ απλή καθώς περιέχει μόνο ζάχαρη, κονιάκ και νερό και ιδιαίτερα γλυκιά και γευστική. Σου συνιστώ να την δοκιμάσεις ειδικά αν βρεις πορτοκάλια νόστιμα και ζουμερά, και να μου στείλεις σχόλια, εντυπώσεις και τυχόν προσθήκες ή παραλλαγές που μπορεί να έκανες στην συνταγή.

Υλικά

  • 5 πορτοκάλια
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα.

Βήμα 2

Την ψίχα την ανοίγουμε φέτες και αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια, τη βάζουμε σε γυάλινο σκεύος.

Βήμα 3

Βάζουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα μαζί με 1 ποτήρι του νερού νερό και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βήμα 4

Ξύνουμε λίγο το εξωτερικό μέρος από 5-6 κομμάτια φλούδα και κόβουμε τις φλούδες λεπτές όσο ένα σπιρτόξυλο, τις οποίες ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσουν μαζί με το σιρόπι.

Βήμα 5

Μόλις δέσει το σιρόπι και μαλακώσουν λίγο οι φλούδες, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 6

Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε τα πορτοκάλια που έχουμε στο γυάλινο σκεύος.

Βήμα 7

Ραντίζουμε με το κονιάκ και βάζουμε την κομπόστα στο ψυγείο.

Βήμα 8

Ύστερα από 2-3 ώρες είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Αν δοκίμασες την κομπόστα πορτοκάλι στείλε μας τα σχόλια σου στον αντίστοιχο χώρο των σχολίων λίγο πιο κάτω στην σελίδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή