Κομπόστα φρούτων με διάφορα αποξηραμένα ξερά φρούτα

2015-03-31
Κομπόστα φρούτων με διάφορα αποξηραμένα ξερά φρούτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Μια εξαιρετική Μακεδονίτικη σπεσιαλιτέ για να φτιάξεις κομπόστα φρούτων με διάφορα αποξηραμένα ξερά φρούτα θα βρεις παρακάτω. Η πρόταση αυτή είναι αρκετά ιδιαίτερη και διαφορετική από τις γνωστές συνταγές με κομπόστα που θα βρεις στον ιστότοπο μας αλλά και γενικά στις αναζητήσεις σου. Περιέχει πληθώρα αποξηραμένων φρούτων στα οποία μπορείς να πειραματιστείς και να προσθέσεις ότι και όποια θέλεις εσύ και τα μόνα επιπλέον στοιχεία που υπάρχουν για να φτιάξουν την γεύση είναι η ζάχαρη και τα ξύσματα λεμονιού και πορτοκαλιού. Η συνταγή είναι ενδεδειγμένη για παραλλαγές καθώς η βάση της και η συντριπτική πλειοψηφία των υλικών της είναι τα ξερά φρούτα και αν τη δοκιμάσεις θα ήθελα την παραλλαγή που χρησιμοποίησες και την γνώμη σου για το τελικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • μισό κιλό διάφορα ξερά φρούτα (δαμάσκηνα, βερύκοκα, σύκα)
  • 4 κουταλιές σούπας σταφίδα
  • 1 κουταλιά σούπας ξυσμένη φλούδα από πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά σούπας ξυσμένη φλούδα από λεμόνι
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα ξεραμένα φρούτα και τα βάζουμε να μουσκέψουν 2 ώρες για να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, τα βράζουμε 15-20 λεπτά, με το ίδιο νερό που τα μουσκέψαμε.

Βήμα 3

Πριν από το τέλος, ρίχνουμε τις σταφίδες πλυμένες, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.

Βήμα 4

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, φροντίζοντας να έχει το ανάλογο υγρό και αφού κρυώσει, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού.

Αν δοκίμασες την κομπόστα φρούτων στείλε μου ποια φρούτα έβαλες και τα σχόλια σου για την γεύση της συνταγής αυτής.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή