Κοντοσούβλι μαριναρισμένο με μπύρα

2014-04-12
Κοντοσουβλι μαριναρισμενο με μπυρα
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Μια καταπληκτική συνταγή για κοντοσούβλι μαριναρισμένο με μπύρα για να φτιάξεις το αγαπημένο πασχαλινό πιάτο στα κάρβουνα στην αυλή του σπιτιού!

Υλικά

  • 4 κιλά χοιρινό κρέας για κοντοσούβλι
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 μπουκάλι μπύρα
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Περνάμε το κρέας στη σούβλα και ρίχνουμε ρίγανη

Βήμα 2

Βάζουμε σε θέση ψηλά στα κάρβουνα και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Ρίχνουμε λίγο αλάτι

Βήμα 4

Στη συνέχεια κουνάμε καλά το μπουκάλι μπύρα και το ρίχνουμε πάνω στο κρέας

Βήμα 5

Όταν ροδοκοκκινίσει ρίχνουμε λίγο αλάτι και ελαιόλαδο

Βήμα 6

Το κοντοσούβλι μαριναρισμένο με μπύρα είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Συνόδευσε με λεμόνι!
  • Ουσιαστικά δεν μαρινάρεται όμως έτσι παίρνει κατευθείαν πάνω στη σούβλα τη νοστιμιά της μπύρας!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή