Κοντοσούβλι με πατάτες στο φούρνο

2014-04-09
Κοντοσουβλι με πατατες στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:50 h
  • Έτοιμη σε : 1:55 h

Μπορεί το κοντοσούβλι να γίνεται παραδοσιακά στα κάρβουνα, όμως γίνεται εξίσου νόστιμο και με λιγότερο κόπο και στο φούρνο. Δοκίμασε μια πολύ νόστιμη συνταγή για κοντοσούβλι με πατάτες στο φούρνο.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό (σπάλα ή λαιμός) σε κομμάτια
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κομμένη
  • 1 κουτ.γλ. πάπρικα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ.γλ. κύμινο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, την πάπρικα, το πιπέρι και τη δάφνη

Βήμα 2

Μαρινάρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες

Βήμα 3

Περνάμε το κρέας σε ξυλάκια για σουβλάκια μεγάλα και αλατίζουμε

Βήμα 4

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε το κοντοσούβλι

Βήμα 5

Ψήνουμε στους 200ο βαθμούς για μία ώρα και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για ακόμα μισή ώρα

Βήμα 6

Σε ένα άλλο ταψί βάζουμε τις πατάτες με την πάπρικα, το κύμινο και λίγο από το ζουμί της μαρινάδας και ψήνουμε μέχρι να μαγειρευτούν

Βήμα 7

Το κοντοσούβλι με πατάτες στο φούρνο είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή