Κοντοσούβλι του Δρίσκα

2014-04-10
κοντοσουβλι του δρισκα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια τέλεια συνταγή για το κοντοσούβλι του Δρίσκα με μια πολύ αρωματική μαρινάδα που θα κάνει ένα ζουμερό κρέας.
10

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο για κοντοσούβλι
  • 4 λίτρα νερό
  • 3/4 κούπας λάδι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 Πιπεριές
  • 4 Ντομάτες
  • 3 Κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 κουτ.σούπας σπόρους κόλιανδρου
  • 1 κουτ.σούπας μουστάρδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνουμε το κρέας μέσα σε ένα μπολ με το νερό, μισό φλιτζάνι λάδι και 1 φλιτζάνι ζάχαρη για 12 ώρες

Βήμα 2

Στραγγίζουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο, λευκό κρασί, κρεμμύδι, ντομάτα τριμμένη, πιπέρι, κόλιανδρο και μουστάρδα

Βήμα 3

Το αφήνουμε στη δεύτερη μαρινάδα για άλλες 12 ώρες

Βήμα 4

Κόβουμε σε χοντρές φέτες την πιπεριά, το κρεμμύδι και ντομάτα

Βήμα 5

Απλώνουμε ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα αντικολλητικό χαρτί

Βήμα 6

Βάζουμε ένα κομμάτι κρέατος, ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριά περιχύνουμε με μαρινάδα και συνεχίζουμε

Βήμα 7

Κλείνουμε το χαρτί σε πουγκάκι και βάζουμε στο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 2 ώρες

Βήμα 8

Το κοντοσούβλι του Δρίσκα είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Αν δεν έχεις χρόνο κάνε μόνο τη δεύτερη μαρινάδα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή