Κορμός μωσαϊκό με ζαχαρούχο γάλα και κακάο χωρίς αυγά

2015-09-22
kormos-me-zaxarouxo-gala-kai-kakao
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια από τις πιο εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές για κορμό αναμειγμένο με τη γέυση του κακάο θα βρεις παρακάτω. Για ένα πολύ γρηγόρο αλλά και απολαυστικό αποτέλεσμα, το συγκεκριμένο γλυκό ενδύκνειται χωρίς καμία επιφύλαξη. Είναι εξαιρετικά απλό στην παρασκευή του και μπορείς να το φτιάξεις ακόμα κι αν είσαι εντελώς αρχάριος. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι τα απλούστερα δυνατά και αρκετά φτηνά τα οποία όμως στο τέλος της συνταγής θα δεις ότι παράγουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα το οποίο μπορείς να καταναλώσεις οποτεδήποτε μέσα στην ημέρα θέλεις. Είναι ένα γλυκό για όλες τις ώρες και όλες τις εποχές του χρόνου. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1/2 πακέτο βούτυρο soft
  • 1 πακέτο μπισκότα
  • 4 κ.σ. κακάο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σπάμε τα μπισκότα

Βήμα 2

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μπωλ και ανακατεύουμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα και προσθέτουμε το κακάο σιγά σιγά ανακατεύοντας.

Βήμα 3

Το μιγμα αυτό το ρίχνουμε στα σπασμένα μπισκότα και το τοποθετούμε σε ένα αλουμινόχαρτο, και το τυλίγουμε μέχρι να γίνει ένα ρολό.

Βήμα 4

Το ρολό αυτό το τοποθετούμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 2-3 ώρες ανάλογα να παγώσει.

Βήμα 5

Το κόβουμε σε φέτες αφού παγώσει και είναι έτοιμο για σερβίριμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή