Κορμός σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα, κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος

2015-11-01
kormos-me-gemista-mpiskota
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Καλησπέρα αγαπημένες φίλες. Σήμερα, έχω διάθεση να σας γλυκάνω. Αποφάσισα να σας προτείνω, ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά, που λατρεύω να φτιάχνω με την πρώτη ευκαιρία, καθώς το αγαπούν όλοι στο σπίτι, φαντάζομαι και στο δικό σας. Θα συζητήσουμε λοιπόν για τον κορμό, αυτό το γλυκό αμάρτημα που δεν μπορεί να του αντισταθεί κανείς. Κορμός, λοιπόν, με γεμιστά μπισκότα. Είναι ένα γλυκό εύκολο, που χρειάζεται όμως χρόνο ώστε να έρθει η ώρα να το απολαύσουμε. Θα χρειαστεί να ξεκινήσετε από το πρωί, ώστε να έχετε ένα απίθανο μεσημεριανό επιδόρπιο, αλλά και ένα υπέροχο σύντροφο την ώρα του καφέ το απόγευμα. Επέλεξα γεμιστά μπισκότα, για να καλύψουμε και τα μικρά, απαιτητικά ζουζούνια του σπιτιού, που σίγουρα ξετρελένονται. Τα βήματα της συνταγής είναι απλά και εύκολα, χωρίς πολλά λιπαρά, ούτε χρήματα. Ετοιμαστείτε για μια γλυκιά πανδαισία, που θα ομορφύνει την μέρα σας. Ξεκινήστε την αμέσως, μην χάνετε χρόνο απ την απόλαυση!

 

Υλικά

  • 2 πακέτα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κουβερτούρα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και μόλις το μίγμα είναι έτοιμο το κατβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη σοκολάτα, το αφήνουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 2

Σε μία μεμβράνη ρίχνουμε ένα μέρος από το μίγμα σοκολάτας, ρίχνουμε τα γεμιστά μπισκότα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με τη στρώση σοκολάτας.

Βήμα 3

Τέλος τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 3 ώρες και πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη όταν ξεφορμάρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή