Κορμός χριστουγεννιάτικος με βατόμουρα χωρίς βούτυρο

2015-12-07
kormos-xristougenniatikos-me-vatomoura
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Καλησπέρα σας αγαπημένες μου φίλες. Τα Χριστούγεννα έχουν φτάσει σχεδόν έξω από την πόρτα μας, έχουν πλημμυρίσει τον τόπο με αρώματα, ευχάριστες μυρωδιές, γευστικές λιχουδιές, λαχταριστά πιάτα, αλλά κυρίως με διάθεση και όρεξη για όμορφες στιγμές με την οικογένεια ή τους φίλους. Την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά αυτή, θα έρθει η δική μας έμπνευση, που σε συνδυασμό με τις μαγειρικές μας ικανότητες, θα δώσει στα αγαπημένα μας πρόσωπα εξαιρετικά πιάτα, που θα γλείφουν τα δάκτυλά τους. Σήμερα, ήθελα να συζητήσουμε ένα πολύ αγαπημένο μου γλυκάκι, το οποίο όποτε μπορώ και έχω χρόνο, το φτιάχνω και ας μην είναι οι μέρες γιορτινές. Τώρα όμως δεν γίνεται να μην φτιάξουμε ένα κορμό. Αρχικά, μιλάμε για ένα γλυκό που λίγοι ξέρουν την τεράστια ιστορία που κουβαλάει, ιστορία συμπόνιας, θρησκευτικότητας, αλληλεγγύης, αγάπης. Έτσι και εμείς, αυτή την ιστορία θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε στους οικείους μας, αλλά και σε όσους θα έχουν την τύχει να βρεθούν κοντά μας τις μέρες αυτές, να δοκιμάσουν τα απίθανα πιάτα μας. Σήμερα, αποφάσισα να προτείνω μια παραλλαγή του κορμού, προσθέτοντας όχι σοκολάτα και καρύδια, αλλά βατόμουρα. Τα βατόμουρα, η ΄΄υπερτροφή΄΄ όπως λέγεται, είναι ένα συστατικό και ένα υλικό, το οποίο από την μια θα προσφέρει εξαρετική γεύση στο φαγητό μας, αλλά κυρίως θα γεμίσει τα πιάτα μας και τον οργανισμό μας με θρεπτικά στοιχεία και υγεία. Επομένως, τις γιορτινές αυτές μέρες, χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα εξαιρετικές γεύσεις και πάνω απ όλα υγεία. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου, με χαμόγελα και ευτυχία!

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για τη γέμιση:
  • 400 γρ βατόμουρα
  • 2 κονσέρβες φυτική σαντιγί
  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, το κακάο, το μπέικιν, τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε.

Βήμα 2

Παίρνουμε ένα ταψί, το ντύνουμε με μία λαδόκολλα, περιχύνουμε με το μίγμα, τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, ψήνουμε για 10 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια στο μίξερ ρίχνουμε τη σαντιγή, την άχνη ζάχαρη, και τη χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

Βήμα 4

Μόλις η σαντιγή είναι έτοιμη, την απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι, μοιράζουμε τα βατόμουρα και τυλίγουμε σε ρολό.

Βήμα 5

Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο εάν θέλουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή