Κοτομπουκιές με σάλτσα από μουστάρδα και μέλι

2016-01-16
Κοτομπουκιές με μουστάρδα και μέλι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο και πολύ οικονομικό πιάτο είναι οι κοτομπουκιές με μουστάρδα και μέλι τις οποίες συνηθίζω να φτιάχνω για την οικογένεια, φίλους και αγαπημένους και να στέφετε πάντα με μεγάλη επιτυχία. Για το λόγο αυτό  την παρουσιάζω και σε εσάς αγαπημένες μου φίλες μέσα από την σελίδα που ακολουθεί. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα πολύ γευστικό και εύκολο πιάτο, πολύ χορταστικό ειδικά όταν συνδυαστεί είτε με σπιτικό πουρέ, είτε με ρύζι ή ακόμα και με πατάτες τηγανιτές. Τα υλικά που απαιτούνται είναι απλά, η διαδικασία καθόλου χρονοβόρα και το μόνο σκεύος που θα χρειαστείτε είναι ένα βαθύ τηγάνι στο οποίο θα σιγοβράσετε τις μπουκιές κοτόπουλου μαζί με το σκόρδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το μέλι. Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψετε τα μπαχαρικά σας όποια και αν επιλέξετε να είναι αυτά είτε δηλαδή ρίγανη όπως κάνω εγώ είτε θυμάρι, μοσχοκάρυδο κλπ. Σας παροτρύνω να ακολουθήσετε χωρίς δεύτερη σκέψη την γευστική μου πρόταση και σας εύχομαι καλή όρεξη και καλά μαγειρέματα!

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
  • 4 κουταλιές σούπας μπουστάρδα
  • 4 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμός 2 λεμονιών
  • πάπρικα γλυκιά
  • κάρυ
  • αλατοπίπερο
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεκινάμε αναμειγνύοντας σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο λιωμένο, το χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές τις οποίες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ μαζί με πατατούλες αν θέλουμε.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή