Κοτόπιτα της Αργυρώς με σφολιάτα και λαχανικά

2014-12-16
κοτοπιτα με κρεμα γαλακτος αργυρω
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις μια νόστιμη πίτα για όλες τις ώρες της μέρας! Η κοτόπιτα της Αργυρώς με σφολιάτα και λαχανικά θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου και θα γίνει ανάρπαστη σε ένα μπουφέ. Αρέσει πολύ στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους και ετοιμάζεται χωρίς πολύ κόπο. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κουτ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. αρακά
  • Αλάτι-πιπέρι
  • λίγο νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 7 λεπτά

Βήμα 2

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα καρότα και τον αρακά

Βήμα 4

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Ρίχνουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 6

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 7

Βάζουμε τη γέμιση σε λαδωμένο ταψί και σκεπάζουμε με τη σφολιάτα

Βήμα 8

Χαράσσουμε το φύλλο σε διάφορα σημεία και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200

Βήμα 9

Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την ζύμη

Βήμα 10

Ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά

Βήμα 11

Η κοτόπιτα της Αργυρώς με σφολιάτα και λαχανικά είναι έτοιμη

 

Tips

  • Χάραξε την πίτα σε κομμάτια για να βγει πιο αφράτη!
  • Χρησιμοποίησε αρακά που έχεις ξεπαγώσει ή φρέσκο που να τον έχεις ζεματίσει
  • Σέρβιρε με κουτάλι και όχι σε κομμάτια αφού η πίτα είναι κρεμώδης
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή