Κοτόπιτα με σφολιάτα, κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

2015-05-05
Κοτόπιτα με σφολιάτα και κρέμα γάλακτος
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μία υπέροχη παραλλαγή της απλής κοτόπιτας σου παρουσιάζω στη σελίδα που ακολουθεί, προτείνοντάς σου να φτιάξεις εύκολα και απλά, υπέροχη κοτόπιτα με σφολιάτα, κρέμα γάλακτος και μανιτάρια. Θα έλεγα πως είναι μία από τις πιο νόστιμες συνταγές για κοτόπιτα που θα βρεις καθώς είναι μια συνταγή για κάθε εποχή του χρόνου με πλούσια γεύση χάριν στην κρέμα γάλακτος και υπέροχα αγνά υλικά για γέμιση. Φυσικά οποιαδήποτε παραλλαγή είναι ευπρόσδεκτη αρκεί το υλικό που θα επιλέξεις να προσθέσεις στη γέμισή σου να δένει γευστικά και με τα υπόλοιπα. Δοκίμασε να τη φτιάξεις και εσύ και είμαι σίγουρη πως το γευστικό αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Με μεγάλη μου χαρά να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κουτί μανιτάρια
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο
  • 1 πακέτο μπέικον
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο λευκό κρασί
  • μαϊντανός

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το κοτόπουλο και στη συνέχεια το ξεψαχνίζουμε αφαιρώντας τα κόκαλα και την πέτσα.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κοτόπουλο που έχουμε κόψει κομματάκια, τα μανιτάρια, το μπέικον, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.

Βήμα 3

Αφήνουμε να βράσουν για μερικά λεπτά, σβήνοντας στο τέλος με λίγο λευκό κρασί.

Βήμα 4

Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του.

Βήμα 5

Από πάνω περιχύνουεμ το μείγμα της γέμισης και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Βήμα 6

Τρυπάμε με το πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή