Κοτόπιτα σπέσιαλ με μπέικον και πιπεριές χρωματιστές χωρίς αυγά

2015-06-05
Κοτόπιτα με μπέικον και πιπεριές
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μία υπέροχη πρόταση για λαχταριστή σπιτική κοτόπιτα σπέσιαλ με μπέικον και πιπεριές χρωματιστές χωρίς αυγά σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα η οποία είναι και η αγαπημένη μου πρόταση για κοτόπιτα στην ιστοσελίδα μας. Πρόκειται μία πολύ εύκολη συνταγή αποτελούμενη από αγνά υλικά που δίνουν υπέροχη πλούσια γεύση στο πιάτο σου. Φυσικά και μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε παραλλαγή θέλεις προσθέτοντας κάποιο υλικό της αρεσκείας σου. Δοκίμασε τη συνταγή που σου προτείνω και στείλε μου τη γνώμη σου σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα μέσα από το χώρο που θα βρεις στη σελίδα κάτω κάτω. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • πιπεριά κόκκινη, πράσινη και κίτρινη
  • μία συσκευασία μπείκον σε φέτες
  • μοτσαρέλα και γκούντα τριμμένα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 1 γεμάτη κουταλιά σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγη πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα dijon
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβουμε κομματάκια το κοτόπουλο και τα σωτάρουμε ελαφρά στο τηγάνι.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τη ντομάτα ψιλοκομμένα στο ίδιο τηγάνι μαζί με το μπέικον και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Ρίχνουμε και το γιαούρτι με την πάπρικα και τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4

Ανακινούμε τα υλικά μας και μετά από λίγα λεπτά αφαιρούμε από την εστία.

Βήμα 5

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας έτσι ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνειά του και ρίχνουμε στη μέση τη γέμισή μας σε συνδυασμό με τα τριμμένα τυριά μας.

Βήμα 6

Απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα κι ακαλύπτουμε με το δεύτερο φύλο σφολιάτας.

Βήμα 7

Χαράσουμε την πίτα μας σε κομμάτια πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή