Κοτόπουλο αλά κρεμ με μπέικον και πατάτες

2015-10-01
Κοτόπουλο αλά κρεμ με μπέικον και πατάτες
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Αυτή η υπερπαραγωγή συνταγή για κοτόπουλο που είναι αλά κρεμ με μπέικον και πιπεριές στο φούρνο είναι από τις νοστιμότερες γουρουνιές που κάνω, αν μου επιτρέπετε την έκφραση καθώς είναι τρομερά γευστική αλλά και τρομερά παχυντική. Την φτιάχνω κυρίως τους φθινοπωρινούς ή χειμερινούς μήνες και αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά μου. Η εκτέλεση της είναι μέτριας δυσκολίας αλλά κάπως πολύπλοκη καθώς αρχικά ροδίζουμε το μπέικον. Στη συνέχεια αλευρώνουμε το κοτόπουλο μας αφού το έχουμε κόψει σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε με βούτυρο στο τηγάνι. Όταν ροδοκοκκινίσει το βγάζουμε σε πιατέλς και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και σβήνουμε με το ζουμί από το κοτόπουλο συνεχίζοντας την βράση για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τις πατάτες μας, τις βάζουμε στο ταψί όπου ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού, προσθέτουμε το κοτόπουλο και το μπέικον και περιχύνουμε με την κρέμα που έχουμε ετοιμάσει. Όλο αυτό το βάζουμε να ψηθεί στο φούρνο, κάνουμε την επιλογή μας από τις σαλάτες και σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα εκπληκτικό φαγητό.

Υλικά

  • 2 κοτόπουλα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 2 κιλά πατάτες
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 5 - 6 φέτες μπέικον
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • 6 - 7 μανιτάρια
  • αλάτι - πιπέρι - αλεύρι
  • Για την κρέμα
  • 5 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι ζωμό από το κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι
  • 3 αυγά
  • μία πρέζα αλάτι
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τα κοτόπουλα και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Μόλις βράσουν, τα κόβουμε μερίδες και αφαιρούμε τα κόκαλα.

Βήμα 3

Στο μεταξύ πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες ακαθάριστες με νερό και λίγο αλάτι.

Βήμα 4

Βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι να κάψει και ροδίζουμε ελαφρά το μπέικον.

Βήμα 5

Το βγάζουμε στο πιάτο και το διατηρούμε ζεστό.

Βήμα 6

Προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κουταλιά βούτυρο, αλευρώνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου, τις ροδοκοκκινίζουμε και τις τοποθετούμε στην πιατέλα.

Βήμα 7

Στο βούτυρο που έμεινε στο τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα και τα τσιγαρίζουμε.

Βήμα 8

Ρίχνουμε κατόπιν λίγο ζουμί από το κοτόπουλο και τα βράζουμε 10' λεπτά.

Βήμα 9

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις στρώνουμε σε βουτυρωμένο βαθύ ταψί φούρνου.

Βήμα 10

Τις πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και σκορπάμε κομματάκια το βούτυρο που περίσσεψε.

Βήμα 11

Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού, ισιώνουμε το μίγμα να πάει παντού και κατόπιν βάζουμε στη σειρά το τηγανισμένο κοτόπουλο και πάνω απλώνουμε τις φέτες του μπέικον.

Βήμα 12

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο πάνω στη φωτιά ώσπου να ξανθίνει.

Βήμα 13

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο το αλεύρι να κρυώσει και προσθέτουμε το γάλα, το ζωμό, μία πρέζα αλάτι, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, τα λεμόνια και τα ανακατεύουμε, ώσπου να λιώσει το αλεύρι.

Βήμα 14

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει 1 - 2 βράσεις, την κατεβάζουμε και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.

Βήμα 15

Περιχύνουμε με την κρέμα το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένο τυρί και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, ώσπου να πάρει ροδόξανθο χρώμα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή