Κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι χριστουγεννιάτικο στο φούρνο

2015-12-18
kotopoulo-gemisto-xristougenniatiko-me-ryzi-sto-fourno
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Καλησπέρα αγαπητές μου. Χριστούγεννα είναι και τα φαγητά με γέμιση έχουν την τιμητική τους αυτές τις γιορτινές μέρες. Η περίοδος αυτή εκτός ότι χαρίζει μέρες ευτυχίας και χαράς, είναι και το μέσο για να έρθουμε κοντά με τους αγαπημένους μας φίλους που λόγω των καθημερινών υποχρεώσεων έχουμε χαθεί λίγο και εποικοινωνούμε τηλεφωνικά. Στο γιορτινό τραπέζι που θα κάνουμε λοιπόν θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε και με το παραπάνω σερβίροντας νόστιμα φαγητά. Ένα φαγητό που σας προτείνουμε εμείς λοιπόν είναι κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι στο φούρνο. Μία πολύ νόστιμη πρόταση που σας αφήνει ελεύθερες να αυτοσχεδιάσετε με τη γέμιση και να προσθέτε ό,τι άλλο υλικό θέλετε της αρεσκείας από αυτά που σας προτείνουμε εμείς. Επιλέξαμε το κοτόπουλο που εκτός από την υπέροχη γεύση του έχει και πολύ θρεπτικά συστατικά αφού το βασικό είναι ότι βοηθάει στη μείωση της χοληστερήνης. Επίλέξτε αυτό το πιάτο χωρίς καμία επιφύλαξη και θα δικαιωθείτε! Καλά Χριστούγεννα, με αγάπη.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 μεγάλο χωριάτικο κοτόπουλο
  • κρεμμυδάκι φρέσκο
  • λίγο σκόρδο
  • σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε το κοτόπουλο και του ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη σάλτσα ντομάτας και τα τσιγαρίζουμε.

Βήμα 3

Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι.

Βήμα 4

Παίρνουμε το κοτόπουλο και μόλις το ρύζι βράσει ξεκινάμε να το γεμίζουμε με αυτό. Μόλις τελειώσουμε με τη γέμιση το αλείφουμε εξωτερικα με λάδι και το τυλίγουμε με μία λαδόκολλα.

Βήμα 5

Τέλος το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε νερό για να μην κολλήσει, τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή