Κοτόπουλο γεμιστό πικάντικο παραδοσιακό της γιαγιάς χωρίς εντόσθια

2015-08-15
Κοτόπουλο γεμιστό πικάντικο παραδοσιακό της γιαγιάς χωρίς εντόσθια
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:000 h
  • Έτοιμη σε : 3:30 h

Μια ακόμα εκπληκτική συνταγή για κοτόπουλο από τη γιαγιά μου σου στέλνω παρακάτω το οποίο είναι γεμιστό, πικάντικο και παραδοσιακό και δεν περιέχει εντόσθια. Αν αναλογιστείς πως περιέχει γέμιση, η συνταγή είναι σχετικά απλή καθώς πρώτα φτιάχνουμε την γέμιση στην κατσαρόλα με ρύζι και κρεμμυδάκι και αυτό το μίγμα το βάζουμε στο κοτόπουλο και το ράβουμε. Έχουμε κόψει αρκετό λάχανο το οποίο το βάζουμε να τσιγαριστεί και στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο στη μέση, ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για να μας δώσει ένα εξαιρετικό πιάτο το οποίο σερβίρουμε ως έχει. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο χωριάτικο, 1.300 γραμ. περίπου
  • 2 κεφάλια λάχανα μέτρια τουρσί χωριάτικα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο τοπάν
  • 1 κουταλιά γεμάτη σάλτσα ντομάτα
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
  • ρίγανη
  • Για τη γέμιση:
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο φυτικό
  • ρίγανη
  • μαυροπίπερο
  • αλάτι
  • λίγη σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε με το βούτυρο και πριν κοκκινίσει βάζουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να βράσει για λίγο.

Βήμα 2

Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό, το αλάτι, το ρύζι, τη ρίγανη, το μαυροπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν, ωσότου απορροφήσουν όλο το νερό.

Βήμα 3

Το αφήνουμε να κρυώσει κάπως, γεμίζουμε με το μίγμα αυτό το κοτόπουλο, το ράβουμε στο άνοιγμα και δένουμε τα πόδια για να μη διαλύσει όταν θα βράζει.

Βήμα 4

Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο, για 15 λεπτά, ανακατεύοντάς το για να μην κολλήσει.

Βήμα 5

Ρίχνουμε και τη σάλτσα.

Βήμα 6

Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη μέση της κατσαρόλας, ρίχνουμε νερό ώσπου να σκεπαστεί το κοτόπουλο, και προσθέτουμε ολόκληρη την καυτερή πιπεριά και τη ρίγανη.

Βήμα 7

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και το αφήνουμε να βράσει, περίπου 2 ώρες, ώσπου να ψηθεί το λάχανο, γυρίζοντας το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά, για να ψηθεί καλά.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή