Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες

2015-09-02
Κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια νοστιμότατη παραδοσιακή συνταγή για κοτόπουλο γιουβέτσι με χυλοπίτες θα βρεις παρακάτω που είναι θεωρώ από τις πιο γευστικές προτάσεις της Ελληνικής κουζίνας και από τις συνταγές που μπορούμε να κάνουμε κάθε εποχή του χρόνου. Η συγκεκριμένη είναι μια αρκετά απλή πρόταση καθώς ξεχωρίζουμε αρχικά το κοτόπουλο από τα εντόσθια του, το κόβουμε σε κομμάτια και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με βούτυρο. Αμέσως μετά βάζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα εντόσθια και προσθέτουμε την ντομάτα με τα κανελογαρύφαλλα και το αφήνουμε να βράσει. Στο τέλος, βγάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τις χυλοπίτες με λίγο επιπλέον νερό και όταν ετοιμαστούν τα μακαρόνια το φαγητό μας είναι έτοιμο και πολύ νόστιμο. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1 και 1/2 κιλό
  • 4 γεμάτες κουταλιές βούτυρο γάλακτος
  • 3 κούπες χυλοπίτες σπιτικές
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 4 - 5 ώριμες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • κανέλα
  • γαρύφαλλα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Καψαλίζουμε καλά το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε και το πλένουμε.

Βήμα 2

Ανοίγουμε την κοιλιά του και βγάζουμε τα συκωτάκια του.

Βήμα 3

Τα πλένουμε και τα κόβουμε κομματάκια.

Βήμα 4

Κόβουμε το κοτόπουλο κανονικές μερίδες και το βάζουμε να στραγγίσει σε τρυπητό.

Βήμα 5

Ροδοκοκκινίζουμε στην κατσαρόλα με το μισό βούτυρο ένα - ένα όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, και τ' ακουμπάμε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Βήμα 6

Βάζουμε και το υπόλοιπο βούτυρο στην κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε λιγάκι, ρίχνουμε και τα εντόσθια να καβουρδιστούν.

Βήμα 7

Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στη σειρά, αλάτι και πιπέρι, τη ντομάτα περασμένη από το τρυπητό, τα κανελογαρύφαλλα (προαιρετικά), λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 8

Όταν ετοιμαστούν βγάζουμε προσεχτικά τα κομμάτια σε πιατέλα, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε τις χυλοπίτες.

Βήμα 9

Τις αφήνουμε να βράσουν ωσότου απορροφήσουν το ζουμί τους χωρίς να χυλώσουν.

Βήμα 10

Σερβίρουμε αφού κρυώσουν λιγάκι και μείνουν χωρίς ζουμιά.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή