Κοτόπουλο Καταφιώτικο με χυλό

2015-09-28
Κοτόπουλο Καταφιώτικο με χυλό
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Σου στέλνω μια μοναδική συνταγή για κοτόπουλο το οποίο είναι με χυλό και το λέγανε οι παλιοί Καταφιώτικο. Είναι μια απλή και ιδιαίτερη πρόταση καθώς για να το φτιάξουμε αρχικά το κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το αλατίζουμε. Στο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και αλεύρι και αμέσως μετά το σκόρδο και το πιπέρι ανακατεύοντας διαρκώς. Κατεβάζουμε μετά από τη φωτιά και ρίχνουμε νεράκι για να γίνει ο χυλός. Με το υπόλοιπο λάδι τηγανίζουμε το κοτόπουλο και μετά το βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω το χυλό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ετοιμαστεί. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κότα, 2 κιλά
  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά την κότα και τη βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει.

Βήμα 2

Την κόβουμε κομμάτια και την αλατίζουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και μόλις κάψει, ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε.

Βήμα 4

Στουμπίζουμε στο μεταξύ το σκόρδο με το αλάτι και το ρίχνουμε στο αλεύρι και σε λίγο το κόκκινο πιπέρι.

Βήμα 5

Όλα μαζί τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 6

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο το μίγμα να κρυώσει και ρίχνουμε κρύο νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει χυλός.

Βήμα 7

Με το υπόλοιπο λάδι, τηγανίζουμε όλα τα κομμάτια της κότας από όλες τις μεριές.

Βήμα 8

Τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 9

Ρίχνουμε από πάνω και το χυλό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει, προσθέτοντας κατά διαστήματα από λίγο ζεστό νερό.

Βήμα 10

Σερβίρεται ζεστό, καυτό.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή