Κοτόπουλο κοκκινιστό αυγολέμονο

2015-10-05
Κοτόπουλο κοκκινιστό αυγολέμονο
  • Σερβίρεις : 4-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Σου παρουσιάζω παρακάτω μια από τις πιο ιδιαίτερες και αγαπημένες συνταγές με κοτόπουλο που αφορά μια κοκκινιστή σάλτσα με αυγολέμονο και είναι πολύ νόστιμο και γευστικό. Για να το μαγειρέψεις αρχικά πρέπει να κόψεις το κοτόπουλο σε μερίδες και στη συνέχεια βάζεις το κρεμμύδι να τσιγαριστεί και ρίχνεις και το κοτόπουλο. Μόλις ροδοκοκκινίσει λίγο, βγάζεις το κοτόπουλο και το βάζεις σε μια πιατέλα. Στην κατσαρόλα ρίχνεις τις ντομάτες και τα μυρωδικά και τα αφήνεις λίγο να βράσουν. Στη συνέχεια ρίχνεις ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το αφήνεις να βράσει και να δέσει με την κάρτα για μια ώρα περίπου. Λίγο πριν την μια ώρα, φτιάχνεις το αυγολέμονο και το ρίχνεις στην σάλτσα και το αφήνεις λίγα λεπτάκια μέχρι να ετοιμαστεί. Φτιάχνεις μια από τις σαλάτες που έχεις επιλέξει, συνοδεύεις το φαγητό σου με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και σερβίρεις.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο, ως 2 κιλά
  • 2 κρεμμύδια
  • 200 γραμ. βούτυρο ή λάδι
  • 3 - 4 ντομάτες ώριμες
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ
  • 3 - 4 γαρύφαλλα
  • 1 κομματάκι ξύλο κανέλα
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το πλένουμε, το κόβουμε κομμάτια και το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 2

Βάζουμε το βούτυρο ή το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο το ροδίζουμε προσέχοντας να μην καεί.

Βήμα 3

Όταν ροδοκοκκινίσουν κοτόπουλο και κρεμμύδι, με το πιρούνι βγάζουμε τις μερίδες του κοτόπουλου σε ένα πιάτο και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.

Βήμα 4

Μόλις πάρουν 2 - 3 βράσεις τοποθετούμε τις μερίδες του κοτόπουλου.

Βήμα 5

Το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει 1 ώρα σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 6

Αν στο μεταξύ σωθεί το νερό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό, για να μείνει με αρκετή σαλτσούλα.

Βήμα 7

Στη συνέχεια στραγγίζουμε τη σάλτσα, κρατάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού να κρυώσει και την υπόλοιπη την αυγοκόβουμε με τα αυγά χτυπημένα και τα λεμόνια.

Βήμα 8

Τη σάλτσα που κρατήσαμε στο φλιτζάνι, τη ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα, την ανακατεύουμε με το κόρν φλάουρ, ρίχνουμε σιγά - σιγά και την αυγοκομμένη σάλτσα και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάριε 2 - 3 βράσεις και να γίνει κρέμα, όχι πολύ πηχτή.

Βήμα 9

Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή