Κοτόπουλο κοκκινιστό με ελιές

2015-07-26
Κοτόπουλο κοκκινιστό με ελιές
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Η συνταγή που σου προτείνω παρακάτω είναι από τις αγαπημένες μου καλοκαιρινές συνταγές με κοτόπουλο καθώς είναι κοκκινιστό και περιέχει ελιές που απογειώνουν πραγματικά την γεύση του. Είναι αρκετά εύκολη καθώς ροδίζουμε στην αρχή το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε κομμάτια μαζί με λάδι, κρεμμύδια, σκόρδο και γαρύφαλλο. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και βάζουμε τις ντομάτες, την ρίγανη και το μαϊντανό και βράζουμε για τρία τέταρτα. Λίγο πριν ετοιμαστεί ρίχνουμε και τις ελιές και βράζουμε για ένα τεταρτάκι ακόμα μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό. Αν θέλετε πιο έντονη την γεύση της ελιάς, τότε τις τσιγαρίζετε στην αρχή μαζί με το κοτόπουλο, αφού έχετε βγάλει το κουκούτσι της. Σε κάθε περίπτωση η συνταγή μας είναι ιδιαίτερα νόστιμη και πλήρης καθώς έχει ένα συνδυασμό μυρωδικών και γευστικών συστατικών και στην προτείνω ανεπιφύλακτα να την φτιάξεις ακολουθώντας τα βήματα παρακάτω.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1 1/2 - 2 κιλά
  • 350 γραμ. κρεμμύδια στιφάδου
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μισό κιλό φρέσκες ντομάτες ή 1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
  • 2 ποτηράκια του κρασιού κρασί άσπρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 γαρύφαλλα (πρόκες)
  • 150 γραμ. μαύρες ελιές ξιδάτες
  • 1 λεμόνι
  • μαϊντανό
  • ρίγανη
  • 2 κλωνάρια μαντζουράνα (αν υπάρχει)
  • 200 γραμ. λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 2

Το κόβουμε κομμάτια και το αλατίζουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμύδια ολόκληρα, τα σκόρδα κομμένα φετούλες και τα γαρύφαλλα.

Βήμα 4

Όλα μαζί τα γυρίζουμε με ξύλινο κουτάλι και τα σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 5

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, ή τον πελτέ λιωμένο σε λίγο νερό, τη ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πιπέρι, τη μαντζουράνα (ύστερα από λίγο την αφαιρούμε και την πετάμε), 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν 3/4 της ώρας, προσέχοντας να μη διαλυθούν τα κρεμμυδάκια.

Βήμα 6

Προσθέτουμε κατόπιν τις ελιές, ξεκουκουτσιασμένες και αφήνουμε το φαγητό να βράσει ακόμα ένα τέταρτο.

Βήμα 7

Φροντίζουμε να μη ρίξουμε πολύ αλάτι, γιατί οι ελιές συνήθως είναι αρμυρές.

Βήμα 8

Πριν σερβίρουμε το φαγητό στην πιατέλα, το περιχύνουμε με λεμόνι.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή