Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια

2015-09-18
Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με χοντρά μακαρόνια και σάλτσα κοκκινιστή σου παρουσιάζω παρακάτω. Είναι μια κλασική συνταγή της μαμάς η οποία είναι διαχρονική και πάρα πολύ νόστιμη. Ο τρόπος εκτέλεσης της είναι απλός καθώς αρχικά τηγανίζουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μπουκιές. Στη συνέχεια το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό, ντομάτα πελτέ και μπαχαρικά και το αφήνουμε να βράσει για να ετοιμαστεί. Παράλληλα φτιάχνουμε τα μακαρόνια μας, τα βράζουμε και σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι. Καλή όρεξη εύχομαι και για όποια διευκρίνιση χρειαστείς, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου από τον χώρο που είναι τα σχόλια παρακάτω στην σελίδα.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (2 κιλά)
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά
  • 1 κουτάλι πελτές ντομάτα
  • 2 φύλλα κανέλα
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καψαλίζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες και το τηγανίζουμε με λίγο βούτυρο μέχρι να κοκκινίσει.

Βήμα 2

Το γυρίζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο νερό και μία κουταλιά πελτέ, τα μπαχαρικά, πιπέρι και αλάτι και το αφήνουμε να βράσει και να μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα 3

Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε 6 ποτήρια νερό και λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα αφήνουμε 15 λεπτά να βράσουν, τα στραγγίζουμε με κρύο νερό και τα καίμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Βήμα 5

Σερβίρουμε στα πιάτα πρώτα τα μακαρόνια, αφού τα πασπαλίσουμε με τυρί τριμμένο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα του κοτόπουλου, βάζοντας στη μέση μία καλή μερίδα.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή