Κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πιπεριές

2015-08-21
Κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πιπεριές
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια από τις αγαπημένες μου διαχρονικά Ηπειρώτικες συνταγές με κοτόπουλο σου στέλνω να δοκιμάσεις παρακάτω. Είναι κρασάτο και κοκκινιστό, το φτιάχνεις στην κατσαρόλα και προσθέτεις αρκετές πιπεριές. Είναι μια πολύ γευστική και νόστιμη πρόταση και ιδιαίτερα απλή καθώς για αρχή κόβεις το κοτόπουλο σε μερίδες και το ροδίζεις. Στην συνέχεια ρίχνεις στο ίδιο τηγάνι όλα τα υπόλοιπα υλικά και όταν ροδίσουν όλα, ρίχνεις και το κοτόπουλο και το βράζεις μέχρι να ετοιμαστεί. Είναι μια απλούστατη συνταγή την οποία μπορείς να φτιάξεις χειμώνα καλοκαίρι και αν αποφασίσεις να την δοκιμάσεις θα ήθελα τη γνώμη σου στην περιοχή που είναι τα σχόλια στο κάτω μέρος της συνταγής.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (περίπου 1 κιλό)
  • 4 πιπεριές
  • 4 κρεμμύδια
  • 4 ντομάτες κόκκινες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές σούπας βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπαχάρι τριμμένο
  • γαρύφαλλα και κανέλα τριμμένη
  • μισό κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Βήμα 2

Το ροδίζουμε στο τηγάνι.

Βήμα 3

Κόβουμε σε στρογγυλές φέτες τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα ροδίζουμε στο τηγάνι.

Βήμα 4

Βάζουμε σε κατσαρόλα το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τις πιπεριές, το βασιλικό ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ανάλογο αλάτι, πιπέρι και τα διάφορα μπαχαρικά, καθώς και τη ζάχαρη.

Βήμα 5

Προσθέτουμε ένα ποτήρι του κρασιού νερό, το αφήνουμε να σιγοβράσει και αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο νερό ακόμα. (Αν το κοτόπουλο είναι χωριάτικο, το αφήνουμε να βράσει μόνο του στην κατσαρόλα και όταν αρχίσει να τσιμπιέται, προσθέτουμε τα υλικά κατά τον ίδιο τρόπο).

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή