Κοτόπουλο κρασάτο με λευκό κρασί και πατάτες τηγανιτές

2015-08-06
Κοτόπουλο κρασάτο με λευκό κρασί και πατάτες τηγανιτές
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια ακόμα λατρεμένη συνταγή για κοτόπουλο σου στέλνω παρακάτω το οποίο το κάνω κρασάτο με λευκό κρασί και το συνοδεύω με πατάτες τηγανιτές. Είναι από τα αγαπημένα πιάτα του παιδιού μου και είναι πολύ εύκολο να το μαγειρέψεις. Ξεκινάς από το να κόψεις το κοτόπουλο σε μερίδες, αλευρώνεις και τηγανίζεις με βούτυρο. Το ρίχνεις στην κατσαρόλα, σοτάρεις και σβήνεις με κρασί και μετά με νερό. Ταυτόχρονα τηγανίζεις τις πατατούλες και όταν ετοιμαστούν τις ρίχνεις για λίγα λεπτά στο ζωμό με το κοτόπουλο ώστε να απορροφήσουν λίγη από την σάλτσα. Είναι μια νοστιμότατη και απλούστατη συνταγή που μπορείς να την φτιάξεις χειμώνα καλοκαίρι και σου συνιστώ να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις φυσικά την γνώμη σου και τα σχόλια σου στον προβλεπόμενο χώρο στο τέλος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 1 - 1 1/2 κιλό κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 4 κόκκοι πιπέρι
  • κανέλα
  • γαρύφαλλο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ανάλογο νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και καψαλίζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε κομμάτια, το πλένουμε, το αφήνουμε να στραγγίσει, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε με το βούτυρο.

Βήμα 2

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τις πατάτες και το κρασί και τα σωτάρουμε.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.

Βήμα 4

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε για 5 λεπτά στην κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί.

Βήμα 5

Υπολογίζουμε να μείνει με το ανάλογο ζουμί.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή